Offerte aanvragen ( product(en))

Trend Alert! De nieuwe Zellige Serie

Trend Alert! De nieuwe Zellige Serie

Blog

09/11/2019 12:00 | tags: blog

Terug van weg geweest. Marokkaanse Tegels, ofwel Zellige. Nu weer razend populair en verkrijgbaar in verschillende varianten en vormen. Zelliges zijn vierkante kleitegels van meestal 10x10 cm. De nostalgische uitstraling verkrijgen ze doordat ze met de handgebakken zijn. Ze hebben een warme uitstraling en geven een ruimte een unieke look.

Zelliges zijn tegels die al meer dan 800 jaar ambachtelijk worden vervaardigd. Elk tegeltje heeft een eigen verhaal te vertellen. Dit maakt van elke tegel een uniek stuk dat karakter geeft aan je keuken, badkamer of kleine wandmuur. Ze passen perfect in een strak modern interieur als in een landelijke inrichting. In de Moorse bouwkunst heeft Zellige een hoge vlucht genomen. Belangrijke voorbeelden zijn te vinden in het Bahiapaleis in Marrakech.

Tegenwoordig zie je ze veel terugkomen in badkamers en keukens. Ze worden veel gebruikt om je muur mee te decoreren. Het geeft een moderne en strakke ruimte een iets nonchalantere look. Het maakt het minder strak en bedacht maar wel juist sfeervoller. Ook in de badkamer passen deze tegels heel goed. Wederom geven ze ook hier een mooie nonchalante look en zorgt de imperfectie van de tegel voor een interessante wand met oneffenheden. Zo kun je al sfeer in huis creëren door bijvoorbeeld één muur of een gedeelte van een muur met Zelliges te betegelen.

 

Trend Alert! De nieuwe Zellige Serie

Meer berichten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.