Offerte aanvragen ( product(en))

Verwijderen van voegsluier en/of bouwvuil

Verwijderen van voegsluier en/of bouwvuil

Blog

02/02/2024 02:47 | tags: blog

Het is erg belangrijk om niet te lang te wachten met het verwijderen van voegsluier. Hoe je op een juiste manier voegsluier weg kan halen vertellen wij jou graag.

Reinigen:
Circa 48 uur na het leggen van het oppervlak kunt u de voegsluier en het bouwvuil verwijderen. Zorg ervoor dat voor het reinigen de voegen zijn natgemaakt. Verwijderen van het bouwvuil en de voegsluier met de HMK R183 Cementsluier EX. Mengen 1:10 met water, 10 minuten laten weken, schrobben met een doodlebug, uitgevoerd met rode of blauwe kunststof schrobpad, bijvoorbeeld de HMK Z941 of de HMK Z942 en goed na spoelen met schoon water. Indien de voegsluier een behoorlijke hechting heeft gecreëerd, kan tijdens het reinigen de HMK R187 Peeling cleaner toegevoegd worden om de voegsluier uit de open poriën of uit het reliëf in de tegel te halen. HMK R183 dient geneutraliseerd te worden met HMK R157 Intensieve tegelreiniger.

Voor een volledig verwerkingsvoorschrift, van de HMK R183, klik hier.

Beschermen:
Om aanhechting van vervuiling tegen te gaan en het lopende onderhoud te vergemakkelijken is het raadzaam de vloer te impregneren met de HMK S243 Porcelanato impregneer. Voordat de impregneer kan worden toegepast dient het restvocht percentage <4% te zijn. De vloer moet droog, vlekvrij en koud zijn. Aanbrengen van de HMK S243 impregneer met een blokkwast, kortharige roller of verzegelingsborstel. 10 minuten laten intrekken en daarna residu verwijderen met een pluisvrije doek. Minimaal 6 uur na behandeling niet belopen. De volledige beschermende werking ontwikkelt zich na 72 uur droogtijd.

Voor een volledig verwerkingsvoorschrift, van de HMK S243, klik hier.

Verwijderen van voegsluier en/of bouwvuil

Meer berichten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.