Offerte aanvragen ( product(en))

Michel Oprey, distributeur van Magna Glaskeramiek

Michel Oprey, distributeur van Magna Glaskeramiek

Blog

30/06/2020 08:33 | tags: blog

Glaskeramiek is een van de nieuwste innovatieve materialen in de architectuur en de designindustrie: het materiaal is volledig gemaakt van gerecycled afval van glasproducten en wordt deels met de hand gemaakt. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van glaskeramiek is niet alleen de onschatbare bijdrage aan de ondersteuning van het milieu. De ontwerper kiest voor een uniek, exclusief en duurzaam materiaal dat wordt geproduceerd onder Duitse kwaliteitsnormen.

Hoe wordt Glaskeramiek gemaakt?

Glaskeramiek wordt deels met de hand gemaakt. Het (afval)glas materiaal wordt, nadat het is gecontroleerd, verwerkt in het sintering proces. Hierbij worden de materiaalkorrels zodanig verhit, dat de contactpunten tussen de korrels groeien, daar ontstaat het nieuwe materiaal. Iedere plaat van Glaskeramiek is anders, doordat de materialen een uniek doorschijnend effect hebben. Met iedere belichting is de plaat anders van kleur. Glaskeramiek heeft verschillende kleuren met ieder zijn eigen, gerecycled materiaal.


Uitgelichte projecten

Industriële mancave

Deze klant had specifieke wensen en wilde iets dat niet standaard is. Duurzaamheid en originaliteit moesten centraal staan, maar wel met luxe uitstraling. Voor deze “mancave” heeft Magna oude Heineken flesjes verwerkt tot glaskeramiek. Met een prachtig resultaat! Het materiaal is van achteren verlicht en past op deze manier perfect bij de industriële inrichting van deze ruimte.

Restaurant Goud

Michel Oprey is distributeur van Magna in de Benelux. Ook in restaurant Goud van Herman den Blijker is er gekozen voor Magna Glaskeramiek. Goud en groen. Die kleuren had Den Blijker voor ogen toen hij het compleet gestripte restaurant moest gaan invullen. De champagne wordt niet alleen direct aan de bar geserveerd, maar wordt ook gerecycled als werkblad in MAGNA Glaskeramiek. Daarnaast zijn er tafels gemaakt van MAGNA Green Glaskeramiek met een gepolijst oppervlak. Hier zijn de hoeken volledig afgerond en gevormd.Michel Oprey, distributeur van Magna Glaskeramiek

Meer berichten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.