Hoe wordt Glaskeramiek gemaakt?
Glaskeramiek wordt deels met de hand gemaakt. Het (afval)glas materiaal wordt, nadat het is gecontroleerd, verwerkt in het sintering proces. Hierbij worden de materiaalkorrels zodanig verhit, dat de contactpunten tussen de korrels groeien, daar ontstaat het nieuwe materiaal. Iedere plaat van Glaskeramiek is anders, doordat de materialen een uniek doorschijnend effect hebben. Met iedere belichting is de plaat anders van kleur. Glaskeramiek heeft verschillende kleuren met ieder zijn eigen, gerecycled materiaal.

Uitgelichte projecten
Industriële mancave
Deze klant had specifieke wensen en wilde iets dat niet standaard is. Duurzaamheid en originaliteit moesten centraal staan, maar wel met luxe uitstraling. Voor deze “mancave” heeft Magna oude Heineken flesjes verwerkt tot glaskeramiek. Met een prachtig resultaat! Het materiaal is van achteren verlicht en past op deze manier perfect bij de industriële inrichting van deze ruimte.

Restaurant Goud
Michel Oprey & Beisterveld natuursteen en keramiek is distributeur van Magna in de Benelux. Ook in restaurant Goud van Herman den Blijker is er gekozen voor Magna Glaskeramiek. Goud en groen. Die kleuren had Den Blijker voor ogen toen hij het compleet gestripte restaurant moest gaan invullen. De champagne wordt niet alleen direct aan de bar geserveerd, maar wordt ook gerecycled als werkblad in MAGNA Glaskeramiek. Daarnaast zijn er tafels gemaakt van MAGNA Green Glaskeramiek met een gepolijst oppervlak. Hier zijn de hoeken volledig afgerond en gevormd.
