Offerte aanvragen ( product(en))

Restaurant Goud: Een waar visueel spektakel!

Restaurant Goud: Een waar visueel spektakel!

Blog

11/11/2019 10:00 | tags: blog

Een waar visueel spektakel. Dat krijgen de bezoekers van het nieuwe restaurant Goud voorgeschoteld voordat ze aan tafel gaan. Deze kleur overheerst bij binnenkomst, maar dan gaat het kleurenpalet helemaal open: groen, bruin, crème. Bijna over de top, maar het klopt. Zo had topkok en tv-celebrity Herman den Blijker zijn nieuwe restaurant aan de Lloydkade in Rotterdam bedacht. Tegen alle adviezen van interieuradviseurs in, zette hij zijn voorkeur voor kleuren en materialen door. Het eindresultaat is een verbluffende combinatie van natuursteen, Neolith en Glas Keramiek!

 

Goud staat in gouden letters onder een enorm pistool van… goud. De kleurentoon is gezet. Bezoekers worden bijna overspoeld door een golf van indrukken. Is het überkitsch? Over de top? Voor zijn nieuwe restaurant heeft topkok Herman den Blijker alles uit de kast getrokken. Hij heeft de keuze gemaakt voor de pracht en praal, de rijke samenkomst van kleuren en de verrassende combinatie van materialen. “Ik weet dat ik altijd te veel wil en het moet ook allemaal direct. Mijn geheim? Ik zoek de mensen op die er verstand van hebben”, luidt het nuchtere commentaar van Den Blijker.

 

Topkok

In het pand aan de Lloydkade in Rotterdam startte topkok Francois Geurts twaalf jaar geleden met zijn tweesterren zaak FG. Later verhuisde hij richting de Hofbogen. “Geurts is toen in het pand een bistro gestart en na uiteindelijk gesetteld te zijn in de Hofbogen, heeft hij ‘de sleutel’ aan mij verkocht”, vertelt Den Blijker.

Nu staat Nick De Kousemaeker – chef bij Las Palmas, het vorige restaurant van Den Blijker, en nu mede-eigenaar bij zijn nieuwe avontuur – in de keuken van Goud. Hij treft voorbereidingen voor het diner. Het werkblad is van Neolith. Den Blijker leerde de gesinterde steen kennen door een collega-sterrenkok. “Hans van Wolde, chef-kok van een restaurant met twee Michelinsterren in Maastricht, wees mij op het voor mij nieuwe materiaal. Hij had het in zijn restaurant ook toegepast. Op zijn aanraden ben ik bij Michel Oprey & Beisterveld natuursteen en keramiek (MO-B) in Echt gaan kijken.”

De keuze viel op Neolith Calacatta Gold. In totaal zijn er 32 platen in de keuken verwerkt. “Een mooie, lichte en rustige kleur”, vertelt de topkok. Hij vervolgt: “Wij wilden juist geen rvs zichtbaar hebben in de keuken omdat dit koud en kil oogt. Zo kwamen we uit bij de Neolith Calacatta Gold, die mooi aansloot op de kleuren goud, groene marmer en het bruine glaskeramiek.”

 

 

Opdrachtgever: Herman den Blijker, Rotterdam
Leverancier: Michel Oprey & Beisterveld
Productie en montage: Arte, Helmond
Toegepaste Materialen: 32 platen Neolith Calacatta Gold, 26 platen Verias Green, 12 platen Magna Glaskeramik, 9 platen Brown Amber


- Bronvermelding: Vakblad Natuursteen, 2019

Restaurant Goud: Een waar visueel spektakel!

Meer berichten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.