Offerte aanvragen ( product(en))

5 voordelen van natuursteen

5 voordelen van natuursteen

Blog

22/05/2023 09:39 | tags: blog

Natuursteen heeft vele verschillende voordelen. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan dit blogartikel en ontdek 5 voordelen.

Het gebruik en verwerking van natuursteen in de leefomgeving is een oeroude traditie. Kijkende naar de architectuur door de eeuwen heen is het gebruik van natuursteen overal terug te vinden. Dat is niet gek want natuursteen staat voor luxe en brengt daarnaast een aantal voordelen met zich mee. Door de veranderende markt, nieuwe trends en innovatieve technieken is de vraag naar natuursteen de afgelopen jaren onder druk komen te staan. Als specialist heeft Michel Oprey altijd natuursteen onder de aandacht gebracht en kan nu concluderen dat dit mooie product (weer) in opkomst is!

Veel alternatieve producten die in het afgelopen decennium hun opmars maakten, proberen natuursteen te imiteren. En als je dan toch voor de natuursteen look gaat, waarom niet het echte product gebruiken? Er zijn door de jaren heen veel misvattingen ontstaan omtrent natuursteen en wij merken dat de vraag weer stijgt. Waarom is het juist nu zo interessant om voor natuursteen te kiezen? 

 

 

Duurzaamheid
Natuursteen is een duurzaam product. Mits goed verwerkt en behandeld gaat het een leven lang mee! In een tijd waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, steekt natuursteen er met kop en schouders bovenuit. Naast de levensduur zijn er een groot aantal groeves die kort bij huis liggen waardoor de ‘Carbon Footprint’ ook klein blijft ten opzichte van de alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan Belgische hardsteen. Zo kun je een zeer bewuste keuze maken!

Uniek & natuurlijk
Het is niet voor niks dat veel alternatieven proberen natuursteen te imiteren. Natuursteen is one-of-a-kind! Elke levering, batch en tegel is een uniek stukje natuur op zich en brengt een verhaal met zich mee. Ze kunnen nog zo’n mooie imitaties maken maar dat blijft altijd een gefabriceerd product. Alleen natuursteen heeft echt unieke en natuurlijke eigenschappen!

Onderhoudsvriendelijk
Door de harde eigenschap van natuursteen is het een onderhoudsvriendelijk product. Je kunt dit met de stofzuiger, dweil met warm water en natuursteen onderhoudsmiddelen, prima onderhouden. Elk soort natuursteen heeft wel weer zijn eigen karakteristieken en vergen een andere onderhouds aanpak. Vraag daarom ook altijd bij aanschaf van natuursteen materiaal naar een onderhoudsadvies zodat je de juiste producten gebruikt. Volg je dit advies goed op? Heb je er een leven lang profijt van!

Goede prijs-kwaliteit verhouding
Een natuursteenvloer gaat een leven lang mee. Een stuk langer dan menig alternatieven waardoor natuursteen een goede prijs-kwaliteitverhouding geniet. Sommige producten zullen per vierkante meter goedkoper zijn, maar op de lange termijn betaalt natuursteen zich dubbel en dwars terug.

Een veel voorkomende misvatting is dat natuursteen aanzienlijk duurder is dan bijvoorbeeld keramiek. Binnen natuursteen zijn er veel prijsverschillen en zijn er genoeg soorten die kunnen concurreren met de prijzen ten opzichte van keramiek. Je ziet de laatste jaren dat door oplopende productiekosten door toedoen van de gasprijsstijging, veel producten in prijs zijn gestegen, waar natuursteen dit jaar juist in prijs afneemt. Tegenwoordig zijn de prijzen van natuursteen zeer interessant en liggen vaak kort bij het imitatieproduct. Waarom dan niet kiezen voor de ‘real deal’?

Vloerverwarming
Steen is een goede warmtegeleider. Daardoor is natuursteen uitermate geschikt in combinatie met een vloerverwarming. Doordat natuursteen warmte lang kan vasthouden gaat deze efficiënter met de opgewekte energie om. Dit is ook nog eens goed voor de portemonnee!

 

 

Natuursteen is een uitermate uniek product en kent veel soorten en maten. Op zoek naar de juiste natuursteen? Dan ben je bij Michel Oprey en Beisterveld aan het goede adres. Wij staan al jaren bekend als natuursteen specialist en zijn blij met de groeiende vraag naar dit mooie product.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en plan een afspraak met een van onze natuursteenspecialisten.

5 voordelen van natuursteen

Meer berichten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.