Offerte aanvragen ( product(en))

Wist je dit over natuursteen?

Wist je dit over natuursteen?

Blog

02/11/2023 08:39 | tags: blog

Er zijn een heleboel leuke weetjes over natuursteen. Weet jij ze allemaal?

Natuursteen bestaat sinds het ontstaan van de aarde, zo’n 4,5 miljard jaar geleden. In de miljoenen jaren na het ontstaan van de aarde, is natuursteen verder geëvolueerd, door de invloed van druk en temperatuur.

Natuursteen wordt gewonnen uit blokken die uit een groeve worden gehaald, rolstenen uit een rivier, grote massieve brokken van een bergmassief, enz.

Natuursteen is zeer sterk, gaat een leven mee en is hierdoor bijzonder duurzaam. Op de straatstenen van de bekende Via Appia in Italië rijden na meer dan 2000 jaar nog steeds auto’s, en vele historische gebouwen uit de oudheid staan er vandaag de dag nog steeds (Colosseum in Rome).

Het oppervlak van een afgewerkt natuursteen product kan bewerkt worden in vele verschillende afwerkingen. De meest bekende oppervlakte afwerkingen zijn gezoet, gepolijst, geschuurd, gevlamd, gebouchardeerd, gefrijnd, getrommeld, enz.

Alle natuursteenproducten zijn zelfs na vele jaren van intensief gebruik, opnieuw te bewerken en/of transformeerbaar in weer nieuwe natuursteenproducten. Ze zijn 100 % recyclebaar.

Natuursteen op minstens 10 manieren afgewerkt kan worden? Iedere bewerking is anders, en juist die bewerking geeft jouw huis zijn eigen karakter.

Wereldwijd duizenden verschillende soorten natuursteen bestaan. De volgende soorten natuursteen worden het meest gebruikt: kalksteen, marmer, leisteen, graniet, zandsteen en kwartsiet.

 

Wist je dit over natuursteen?

Meer berichten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.