Offerte aanvragen ( product(en))

Tuintrends 2024

Tuintrends 2024

Blog

05/12/2023 08:39 | tags: blog

Welke trends kunnen we verwachten in de tuin komend jaar?

Natuurlijke en duurzame materialen
Duurzaamheid blijft een centraal thema in de tuintrends van 2024. Tuinliefhebbers en ontwerpers omarmen in toenemende mate natuurlijke materialen die de biodiversiteit bevorderen en de ecologische impact verminderen. Zowel Natuursteen als keramische tuintegels vormen een ideale keuze binnen deze trend, gezien hun duurzaamheid, recyclebaarheid en milieuvriendelijke eigenschappen.

Binnen naar buiten
De trend om een vloeiende overgang te creëren tussen binnen- en buitenomgevingen wint aan populariteit. Met natuursteen en keramische tegels die zowel binnen als buiten kunnen worden toegepast, ontstaat er een naadloze en consistente uitstraling. Dit resulteert in een harmonieuze stijl die de tuin verbindt met het interieur van het huis.

Onderhoudsvriendelijk
De hardheid van zowel natuursteen als keramiek dragen bij aan onderhoudsvriendelijkheid. Beide producten zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Wij hebben in onze collectie hoge kwaliteit onderhoudsproducten voor beide productgroepen ter beschikking. Belangrijk is dat het juiste product voor de juiste bestemming wordt toegepast. Net zo belangrijk is uiteraard dat het juiste onderhoudsmiddel voor de het juiste natuursteen of keramiekproduct wordt gebruikt. Vraag vrijblijvend informatie. Wij helpen u graag.

Minimalistische tuinontwerpen
Strakke lijnen, eenvoudige kleurenpaletten en doordachte inrichting vormen de essentie van minimalistische tuinontwerpen. Keramische en natuursteen tuintegels, met hun moderne en strakke uitstraling, zijn ideale metgezellen voor deze trend en brengen een nette, eigentijdse esthetiek met zich mee. In lijn met de minimalistische ontwerpen die de tuintrends van 2024 bepalen, passen grote maat tuintegels perfect bij het streven naar eenvoud en stijlvolle harmonie.

Waterbesparende tuinen
Met voortdurende bezorgdheid over watertekorten, ligt de focus op het ontwikkelen van tuinen die waterbesparing en waterbuffering bevorderen. Keramische en natuursteen tuintegels, die bijzonder weinig water absorberen kunnen bijdragen aan het verminderen van de waterbehoefte in de tuin. Bovendien zijn ze eenvoudig te reinigen, waardoor ze een praktische keuze zijn voor een duurzame en waterbewuste tuinomgeving. Natuursteen grind en split zorgen dan weer voor een 100 % water passerende oplossing, waardoor neerslag ongehinderd een weg kan banen naar de ondergrond. Producten zoals lavasplit zorgen dan weer voor een gedeeltelijke waterbuffering waardoor water langer wordt vastgehouden, waardoor planten beter kunnen floreren.

Mediterrane invloeden
De betoverende sfeer van de Middellandse Zee is door de jaren heen een constante bron van inspiratie geweest voor tuinontwerpers. Met hun weelderige kleuren en texturen kunnen keramiek en natuursteen tuintegels moeiteloos een mediterrane ambiance in de tuin creëren, waardoor een vleugje Zuid-Europese elegantie wordt toegevoegd.

 

Tuintrends 2024

Meer berichten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.