Offerte aanvragen ( product(en))

Opening Neolith Urban Boutique Amsterdam

Opening Neolith Urban Boutique Amsterdam

Nieuws

06/11/2019 14:00 | tags: nieuws, blog

In Amsterdam hebben wij onlangs de Neolith Urban Boutique geopend. Neolith Urban Boutique (NUB) is de nieuw ontwikkelde concept-store die de klantervaring centraal stelt en de traditionele showroom opnieuw vorm wil geven om deze te veranderen in een tot de verbeelding sprekende expositieruimte. NUB Amsterdam is de nieuwste aanwinst in de NUB-serie, met reeds geopende vestigingen in de belangrijkste Europese grote steden zoals Madrid, Londen, Milaan en Düsseldorf.

 

"De beste manier om het potentieel van een materiaal echt te begrijpen, is als je het kunt bekijken in mooie ruimtes met realistische ontwerpen. We willen laten zien hoe het publiek de oppervlakken echt kan toepassen in allerlei concrete settings. Onze urban boutiques zijn meer dan toonzalen. We hebben de locaties zorgvuldig uitgezocht en daarbij hebben we gekozen voor bruisende internationale standscentra, waar allerlei mensen van allerlei pluimage binnen kunnen lopen en genieten."

- Mar Esteve, Neolith Marketing Director.

 

Rondje showroom


Het concept voor NUB Amsterdam is een soort stenen grot waarin een intrigerende looproute gecreëerd is die de nieuwsgierigheid van de bezoeker wekt. De looproute begint met het beklimmen van de sculpturale trap die bekleed is met model Mont Blanc. De schoonheid van dit ontwerp wordt nog versterkt door de karakteristieke ledverlichting op de hele route.

De bezoeker die deze ruimte betreedt, kan de fantastische eigenschappen van het materiaal bewonderen aan de hand van de met Neolith beklede wanden waarbij het design geïnspireerd is op steenaderen zoals in een natuursteengroeve, in een magische combinatie van twee elkaar afwisselende kleuren: Mont Blanc en New York–New York. Een spel van contrasten – licht en donker – gerealiseerd met twee van de meest recent door Neolith op de markt gebrachte oppervlakken.

Na deze entree gaan de bezoekers stap voor stap verder met het ontdekken van heel verschillende toepassingen van Neolith, waarbij het materiaal op creatieve wijze geïntegreerd is.

Eerst komt de bezoeker nu in het Neolith Laboratory. Dit is het meest technische gedeelte van NUB Amsterdam. Hier worden de diverse collecties in de verschillende diktes van 3, 6, 12 en 20 mm geshowd. Er staan Neolith-platen opgesteld en er zijn diverse stalen te zien, zodat de bezoekers hier in direct contact komen met het materiaal en het kunnen voelen. Ook toepassingsmogelijkheden zoals spoelbakken enPiatibelli douchebakken zijn hier te zien. Een zeer dynamische ruimte om al het potentieel van Gesinterd Steen te leren kennen en te ontdekken.

Dan volgt er een ruimte met woningtoepassingen, zoals een badkamer met een spectaculaire vloer bekleed met Nero Marquina en Calacatta, geïnspireerd op het design van Virginia Sánchez voor Casa Decor 2017. Dit design wordt aangevuld met het Bookmatch-effect, een typisch kenmerk van Neolith, in contrast met de karakteristieke warmte van hout die model La Bohèmelaat zien in deze badkamer.

Een andere woningtoepassing die de bezoekers hier kunnen bekijken, is de keuken. Deze bevindt zich op een ander niveau, vanwaar de bezoeker overzicht heeft over de rest van de ruimtes. In de keuken kan de bezoeker een elegant keukeneiland bekijken. Het is gemaakt met model Calacatta Gold en gebaseerd op een ontwerp van Marc Smithuis, met meubilair in Sofía Cuprum als contrast. In deze ruimte, gemaakt door Arte, kan de bezoeker ook een spectaculaire met Mar del Platabeklede wand bewonderen. De witte en grijzige aderen van dit model zijn hier gecombineerd met het smetteloze wit van Neolith Arctic White in het middelste gedeelte van de wand. Dit gedeelte kan gebruikt worden als projectiescherm – een nieuwe toepassing van het materiaal!

We lopen verder, waar we een retailruimte kunnen ontdekken: een schoonheidssalon en barber-shop. Deze ruimte is gecreëerd om een winkel/bedrijfsruimte te laten zien, en de veelzijdigheid van het materiaal goed tot uiting te laten komen, bijvoorbeeld in details zoals de spiegels omlijst met Neolith.

 

 

Pittoreske architectuur


Een andere bezienswaardige feature die bovendien uitnodigt tot contemplatie, is de prachtige fontein in de entree van de showroom, een ontwerp van architect Héctor Ruiz dat ook te zien is in de NUB Milaan. Dit architectonische highlight staat nu ook in Amsterdam, maar dan wel met specifieke aanpassingen.

In het midden staat een olijfboom, die omringd wordt door van Neolith gemaakte tulpen, uitgesneden met water-jet-techniek, tweedimensionaal en op levensechte schaal. Perfect om de artistieke mogelijkheden van Gesinterd Steen te showen, dit minutieuze staaltje vakmanschap van Stone & Skills en Jan Reek Natuursteen, in samenwerking met Neolith.

Bij deze bijzondere fontein is het water vervangen door Magna Glaskeramik in finish polished. Het reflecteert prachtig het blauw van de lucht, dat te zien is door het glazen dakraam precies boven de fontein.

Glaskeramik gerecycled glas wordt voor 100% gemaakt van gerecycled glas. Het materiaal is uniek in de wereld. Het is duurzaam, mooi, uniek en gaat lang mee – net zoals Neolith. In dit geval is rond de olijfboom gebruik gemaakt van dit materiaal in de kleur wit, met ledverlichting. Hetzelfde materiaal is te zien in het gedeelte met de tulpen, maar dan in zwart.

Twee verschillende natuurelementen, een knipoog naar de twee verschillende culturen. De typisch Spaanse olijfboom (die bekend staat als de 'boom met het vloeibare goud') wordt vergezeld door de schoonheid en de kleur van de bloemen die de stad Amsterdam bij uitstek representeren: tulpen.

 

"Al de jaren dat wij nu al werken met Neolith, doen we dat met grote bewondering voor de kwaliteit en de constante innovaties van hun steen. Het is altijd heel spannend om de ontwikkeling van de technologie en ontwerptechnieken van het merk mee te maken en dan de resulterende oppervlakken te kunnen gebruiken in onze projecten. Wij zijn dan ook heel trots op de ruimte die we samen gecreëerd hebben. Hier worden de nieuwste designs van Neolith geshowd op een manier die grensverleggend is voor showroomontwerp."

- Jos Simons, Michel Oprey & Beisterveld.

 

 

NUB Amsterdam is een Neolith Urban Boutique vol details, effecten en met de grootste zorg gemaakte werkstukken die precies doen wat ze moeten doen: fantastisch goed laten zien wat Neolith te bieden heeft qua toepassingen, design en snijmogelijkheden.

 

Bezoek de NUB Amsterdam!

Adres: Amstel 135 / 2de verdieping, 1001 MH Amsterdam, Nederland

Openingstijden: maandag tot vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur
Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Voor een bezoek kunt u het beste contact opnemen met:

Tamara van Hest
0031-6 28 52 66 76
tamara.vanhest@mo-b.nl

Opening Neolith Urban Boutique Amsterdam

Meer nieuws

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.